به گزارش روابط عمومی موسسه اندوخته شاهد، امیرحسین قاضی زاده هاشمی در این همایش که به همت مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته دولت و شهادت شهیدان رجایی و باهنر، بیان کرد: این جلسه شاید بهانهای باشد برای اینکه ما خدمت کارکنان بنیاد در سراسر کشور ادای احترام کنیم و از اینکه در یک نهاد مقدس و انقلابی مشغول به فعالیت هستند از آنها تشکر کنیم. بنیاد مجموعهای است که گاهی با تنش و گرفتاریهای جانبی زیادی همراه است و خداوند رحمان به تمام این صبر و تلاش و مردمداری شما اجر خواهد داد.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: مدیران باید متوجه این امر باشند که هر مدیری با هر سطحی از دانش، خلاقیت و اخلاص و همچنین با هر میزان از توانایی مدیریتی به تنهایی و یکنفره نمیتواند این مجموعه بزرگ را راهبری کند، البته شاید بتواند یک جمع چریکی چند نفره را مدیریت کند، اما وقتی جمع به هزاران نفر رسید به تنهایی نمیتواند پاسخگوی همه نیازها باشد و نیاز به همراهی و همدلی و باور مجموعه تحت مدیریت خودش دارد.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به اهمیت آرمانها در نگاه مشترک افراد، گفت: گاهی افراد به خاطر تحقق آرمانی مشترک و ارزش متعالی که همه را به دور خود جمع کرده همقسم میشوند و گاهی هم ممکن است مسائل دیگری باشد که یا معنوی و مادی است و حتی ممکن است فردی شخصیت کاریزماتیک داشته باشد و علاقه و حب به او باعث حرکت جمعی شود.
وی با بیان اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران یک نهاد کاملاً آرمانی است، گفت: دوستانی که از ابتدای تأسیس تاکنون پا به بنیاد شهید گذاشتهاند همه خودشان را در محضر شهدا و ایثارگران دیدند. این افراد سالها تلاش کردند و با انگیزهها و تواناییهای مختلف آمدند و رفتند و هرکس هم ازخودش آثار مثبت یا منفی برجای گذاشته است، اما این راه نیمهتمام است و کارهای نشده و انتظارات انباشته زیادی در بنیاد داریم و این انتظارات هم از جانب عموم مردم، جامعه ایثارگری و مسئولان تراز اول کشور است به دلیل اینکه بنیاد جایگاه بسیار حساسی دارد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: همکاران ما غیر از اینکه وظیفه خدمترسانی دارند یک وظیفه معنوی دوم هم دارند که آن تعامل، گفتگو، همزادپنداری و همدردی با جامعه ایثارگری است و علاوه بر آن یک هدف معنوی بالاتری نیز دارند که پیرامون و جامعه اطراف خودشان را نسبت به مسائل، ارزشها و مشکلاتی که در بنیاد هست آگاه کنند، به این صورت که ما مرتب باید هم به جامعه هدفمان و هم به دیگران بایدها را گوشزد کنیم.
معاون رئیس جمهور گفت: بر خلاف تصور برخی افراد مشکل خدمترسانی، عدم درک درست بایدها و مسئولیتهای بنیاد توسط برخی سیاستگذاران و پشتیبانان است، جامعه هدف ما هم در دفاع از انقلاب و هم برای فهم این موضوعات همواره جلوتر از ما هستند، اما اگر ما بلد نیستیم درست گفتگو و مطالب را صحیح بیان کنیم این عزیزان مقصر نیستند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به تلاشهای کارکنان بنیاد برای خدمت به ایثارگران، خاطرنشان کرد: این افراد مجموعهای از مسئولیتها را به دوش میکشند، پس بنیاد یک اداره نیست بلکه یک نهاد انقلابی است و همچنین یک سازمان نیست بلکه یک جریان اجتماعی، فرهنگی و جنبش انقلابی است که نمیشود در ابعاد و ساختار اداری آن را دید و سنجید.
وی تأکید کرد: در زمان انتصاب مدیران کل استانها به آنها یادآور میشوم ما یک وظیفهای در ستاد داریم و آن هم پشتیبانی از شما و توزیع عادلانه منابع است و حق نداریم بین تهران و غیر تهران تفاوت قائل شویم، همه منابع باید بر اساس شاخص و متوازن توزیع شود، اما وظیفهای هم شما دارید و آن هم اینکه در این مسیر متوقف نشوید و در حدود اختیارات قانونی خودتان، قانون را رعایت کنید و ظرفیت اجتماعی و توانایی خودتان را بسیج کرده و برای تأمین نیازهای ایثارگران پای کار بیاورید.
معاون رئیس جمهور با اشاره به سفر اخیر خود به استان اردبیل گفت: در این سفر خدمت آیتالله آملی، نماینده، ولی فقیه و امام جمعه در این استان عرض کردم رسیدگی به ایثارگران یک وظیفه عمومی است و تنها وظیفه بنیاد شهید نیست، بلکه هرکسی در هر مکانی و با هر ظرفیت اجتماعی، اداری، اجرایی و حتی اجتماعی و صنفی که قرار گرفته نسبت به مسائل حوزه ایثارگران مسئول است.
قاضیزاده هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: بنیاد ظرفیتی دارد و باید برای پاسخگویی به ایثارگران از این ظرفیت استفاده کند و اگر سازمان و بخشی در این زمینه پاسخگو نیست باید برای فعالسازی آن تلاش شود که اگر این کار را بکنیم مسائل ایثارگران مرتفع میشود.
سرهنگ فریبرز خزائی، فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این همایش با گرامیداشت هفته دولت تأکید کرد: اگر بخواهیم ناممان ماندگار باشد باید عمل، گفتار و رفتارمان برای خدا باشد. اگر ما توانسته باشیم از این نشستها یک توشهای برداشت کنیم موفق بودهایم، اما اگر به صرف جلسه باشد ماحصلش شاید خروجی چندانی نداشته باشد.
سرهنگ خزائی افزود: ما بر این باوریم که همکاران و مدیران ارشد بنیاد افراد معتقدی هستند، اما یادآوری برای ما همواره ضروری است، به ویژه کسانی که در این نهاد مقدس در خدمت بهترین اقشار این نظام هستند و هدف ما از این جلسات الگوسازی برای خودمان و نسل بعدی است.
وی افزود: ترویج گفتمان و ظرفیتسازی الگوی رفتاری بسیج و مدیریت جهادی مواردی است که ما تجربه آن را در این نظام داشتیم و امروز هم اگر مدیریت جهادی و کار بیادعا صورت گیرد، خداوند توجه ویژهای به ما خواهد داشت.
بهروز بزرگی، دبیر همایش سراسری کارمندان و مدیران تراز انقلاب اسلامی در ابتدای این مراسم ضمن ارائه گزارش اجمالی از نحوه برگزاری این همایش، گفت: همایش سراسری کارمندان و مدیران تراز انقلاب اسلامی بر اساس سیاستهای ابلاغی سازمان بسیج ادارات و در راستای بیانیه گام دوم ابلاغی مقام معظم رهبری برگزار شده و کارمندان و مدیران تراز انقلاب بر اساس شاخصها و معیارهایی که به دستگاهها ابلاغ شده شناسایی و معرفی میشوند.
بزرگی ادامه داد: در این راستا کارگروهی توسط مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران به ریاست فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد تشکیل شد و با برگزاری جلسات متعدد نسبت به اصلاح نقاط ضعف در شاخصهای مدنظر و تهیه شیوهنامه اجرایی شناسایی کارمندان و مدیران اقدام کرده است. از مهمترین شاخصها میتوان به موضوع حفظ ارزشها، وجدان کاری و رازداری، انضباط اداری و اجتماعی، تسلط در امور شغلی و حسن شهرت و همچنین خلاقیت و نوآوری و ارتقای بهرهوری اشاره کرد که بر اساس این معیارها حدود ۱۹ شاخص تدوین شد و برای مدیران نیز ۹ معیار تعریف و ۲۶ شاخص انتخاب و ابلاغ شد و در همایش دوم در سال گذشته این معیارها مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی افزود: در این همایش از ۸۲ نفر از سراسر کشور تجلیل شد که ۵۵ درصد آنها ایثارگران و حدود ۱۵ درصد فرزند شهید و ۱۸ درصد جانباز و ۲۲ درصد ایثارگران هستند.
در پایان این همایش از تعدادی از مدیران و کارمندان تراز انقلاب اسلامی توسط سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تقدیر شد.