به گزارش روابط عمومی موسسه اندوخته شاهد، هاشم کارگر در دیدار با رئیس سازمان هدفمندی یارانهها با اشاره به لزوم تحول در ابعاد گوناگون سازمان و مأموریتهای آن افزود: تقاضای جامعه نسبت به گذشته تغییر کرده و با تحول در نظام هویتی کشور، همه اطلاعات هویتی افراد جمعآوری میشود تا بسیاری از مشکلات در زمان بروز شرایط خاص به راحتی حل و فصل شود؛ به طور مثال در زمان همهگیری کرونا اگر اطلاعاتی درباره بیماری برخی از افراد در دست بود، امکان مقابله با مشکلات بیشتر فراهم میشد.
وی ادمه داد: سازمان ثبت احوال کشور در راستای سیاستها و برنامههای دولت برای خدمتگزاری و خدمات دهی مناسب و بهینه به مردم، خوشبختانه به سرعت در مسیر ایفای تعهدات پیشین خود بوده و ضمن راه اندازی مجدد تولید کارت هوشمند ملی، برنامهریزی لازم برای صدور و ارائه کارت به همه متقاضیان کارت هوشمند ملی که در گذشته موفق به تکمیل ثبت نام خود شدهاند که ۱۰ میلیون نفر هستند، انجام پذیرفته است.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور تاکید کرد: کوچکترین نقصی از سوی این سازمان همه شهروندان را درگیر میکند؛ بنابراین باید در سازمان ثبت احوال، تحول را ایجاد کرده و نیازهای مردم و جامعه را شناسایی کنیم.درواقع، سازمان باید در حیطه ماموریت خود و در راستای تحول اساسی، پایگاه محکم و قوی و قابل استنادی در نظام هویتی ایجاد کند.
پایگاههای اطلاعاتی متنوع منجر به هزینههای گزاف و استعلامهای تکراری شده است
وی با بیان اینکه اکنون شاهد هستیم که پایگاههای اطلاعاتی متنوع منجر به هزینههای گزاف و استعلامهای تکراری شده است تا جایی که اطلاعات دستگاهها با یکدیگر در تضاد است، گفت: این امر مشکلات گوناگون و هزینههای آشکار و پنهان زیادی برای کشور ایجاد کرده و نیاز به نگاه جدیدی در ایجاد پایگاههای اطلاعات متمرکز و جامع داریم.
کارگر اضافه کرد: باید تا جایی که امکان دارد از ایجاد هزینههای غیرضرور جلوگیری کنیم؛ در این راستا سازمان ثبت احوال درصدد است پایگاه اطلاعات جامع هویتی و اطلاعات مربوط و متصل به هویت اشخاص را ایجاد کند.
فعالیت نخستین سرویس سببی و نسبی از تیر ماه
معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه نخستین سرویس سببی و نسبی در تیر ماه سال جاری ایجاد و فعال شده است، گفت: این امر در راستای رفع برخی نیازهای دستگاههای حاکمیتی و اداری در کشور انجام شده و در طول سال ۱۴۰۱ ارتقا مییابد.
کارگر با بیان اینکه سازمان ثبت احوال کشور موظف است تا زیرساختها را برای بهبود شرایط ارتقا دهد، افزود: در گذشته مقرر بود که با انجام دادهآمایی اسناد هویتی پایگاه اطلاعاتی سببی و نسبی طی پنج سال ایجاد شود که اکنون این موضوع کاهش یافته و به ۲ سال رساندهایم و چنانچه اعتبارات و زیر ساختهای مربوط به آن مهیا شود به سرعت و با تمام توان این امر را اجرایی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه ما به عنوان گوشهای از نظام با همکاری همه دستگاهها و بهرهگیری از توان داخلی در راستای ارائه خدمات اقدام خواهیم کرد، افزود: اکنون در زمینه الکترونیکی کردن فرایندها و برون سپاری خدمات، سازمان ثبت احوال کشور از سازمانهای پیشرو در این زمینه است.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه در راستای پایگاه اطلاعاتی سببی و نسبی در اعتبارات ۱۴۰۱ بودجهای پیشبینی نشده است که ما درخواست داشته در این زمینه حمایت لازم انجام شود تا کار روی زمین نمانده و سریعتر پیش رود، گفت: باید دادهآمایی برای اتقان پایگاه سببی و نسبی انجام شود تا بتوان براساس آن سرویسهای قابل اطمینان برای بهرهگیری سرویس گیرندگان تولید و ارائه کرد.
وی ادامه داد: با توجه به آیندهنگری به دنبال تحولی تازه در مأموریتهای سازمان ثبت احوال خواهیم بود تا به درستی در مسیر یک سازمان هوشمند و تمام الکترونیک گام برداریم.
سازمان ثبت احوال یک همکار بسیار مهم و نقش آفرین در انجام مأموریتهای سازمان هدفمندی یارانهها ست
مجید پارسانیا رئیس سازمان هدفمندی یارانهها نیز با اشاره به سوابق همکاریهای بین دو سازمان و اهمیت و جایگاه سازمان ثبت احوال در کشور گفت: سازمان ثبت احوال میتواند یک همکار بسیار مهم و نقش آفرین در انجام مأموریتهای سازمان هدفمندی یارانهها باشد و ما برای اجرای تکالیف قانونی سازمان ثبت احوال آماده همکاری هستیم.
وی ادامه داد: سازمان هدفمندی یارانه در کنار سازمان ثبت احوال خواهد بود تا بتوانیم در راستای ارائه خدمات به مردم گام برداریم.
پارسانیا با بیان مأموریتهای مهم سازمان هدفمندی یارانهها افزود: با توجه به زیرساختها و توانمندیهای سازمان ثبت احوال به عنوان مسئول نظام هویتی کشور همچنین ضرورت ایجاد پایگاه خانوار، ضروری است همه بخشهای مرتبط در کشور همکاری لازم را برای ایجاد و ارتقای زیرساختهای مربوط به نظامات و اطلاعات هویتی در کشور معمول کنند.